Det finns många sätt att göra ett barn lyckligt från topp till tå. Vad gör man inte för att få se det där ivriga pirret och bubblande lyckan i ens barn sippra fram tills det avgörande ögonblicket där överraskningen visar sig och ansiktet bryter ut till ett lyckoskrik? Ett av de bästa sätten att göra detta – är genom att ge din son eller dotter sitt drömrum. Har du ett litet barn? Gör det även praktiskt och föreviga hans eller hennes minne av sitt barndomsrum för alltid.

Gör det till ett familjeprojekt med barnet
Familjetid är viktigt. Att göra saker tillsammans ger inte bara en viktig närhet, utan även minnen för livet. Slå två flugor i en smäll och gör ett kul familjeprojekt av detta kreativa arbete. Alla familjemedlemmar kan brainstorma tillsammans för att hitta på roliga idéer för att sedan avgränsa vad som är möjligt och realistiskt. Ta vara på barns härliga fantasi och kreavitet!

2. Andra hand – miljövänligt och billigt
Barnens rum är antagligen de rummen som kommer ändras mest med åren. Lämna de dyra investeringarna till vardagsrum och kök, och satsa på smarta andra hands möbler och lösningar till detta rum. Detta är även miljövänligt och håller din budget nere.

3. En plats för dem
Även fast ett rum kan bli en enda stor arena för en massa äventyr och lekar, försök även inkludera en liten plats där sin son eller dotter kan ta det lugnt och vara för sig själv. Detta är viktigt för varje barn. Har hon eller han en särskild plats för detta så kan barnet antagligen ta vara på sådana ögonblick bättre.

4. Underskatta inte förvaring
Leksaker kan lätt ta över ett helt rum. Med årliga födelsedagar, julafton och familjebesök så kan det lätt bli överväldigande hur många saker som samlas. Se till att inkludera smart förvaringar där dessa saker kan läggas utan större arbetskraft. Se även till att ha plats för kommande skolböcker och så vidare. Bra planering för framtiden gör det enklare senare!

5. Barnen växer – gör smarta dekorationer
När barnen växer kommer nya idoler, nya trender och nya kompisar. Ett barn blir snart ungdom och ändrar sina preferenser av vad som är coolt. Se till att göra smarta dekorationslösningar för att enkelt kunna byta ut dessa element till andra uppdaterade saker inom något år.

Kommer ni flytta förr eller senare?
Kan en flytt bli aktuell inom något eller några år här framöver? Gör det enkelt för dig och välj dina dekorationer och möbler därefter.  Saker som kan användas för att underlätta detta är förvaringslådor under sängarna som har lock – enkelt att ta med vart som helst!  Innan flytten bär av kan det vara smart att rensa gamla leksaker – behåll bara favoriterna som används regelbundet. Genom att inte ha oändligt med förvaring så sker detta rätt automatiskt. Tänk vad som kan passa er bäst när ni planerar rummet för ert barn!